tirsdag 30. september 2014

Snart halvveis i Hellweek!


Igår begynte altså Hellweek. Jeg var skikkelig nervøs ettersom jeg ikke hadde vært med før og dermed ikke visste helt hva jeg gikk til - det jeg visste var at det kom til å bli tungt. 

Mandag - Armer og mage. 

Ifølge inbody-testen min er jeg sterk i armene, men det skjønner jeg ikke helt, for hver gang jeg trener armer føler jeg meg latterlig svak - igår var intet unntak. Det var forholdsvis tunge vekter, ihvertfall når man tenker på at jeg trente mye bodypump før, hvor jeg alltid hadde 10 kilo tilsammen på biceps, mens jeg nå skulle ha en manual i hver hånd - hver på enten 8 eller 10 kilo.

Opplegget er tydeligvis forskjellig ut ifra hvem som har timen, men hun som hadde den jeg var på delte timen opp i 4 - to ganger på mølla og to ganger på gulvet med vekter.

Ettersom det var første gangen min følte jeg ikke at jeg tok meg skikkelig ut, noe jeg følte var litt kjipt. Misforstå meg rett, jeg ble veldig sliten og svett, men jeg følte ikke at jeg hadde gitt 100 %. Dette var nok fordi jeg ikke visste hvor langt jeg kunne gå (første gangen..), i tillegg til at jeg ikke alltid fikk med meg hva vi skulle gjøre pga høy lyd og svensk instruktør - hei usikkerhet!


Var uansett rimelig fornøyd når jeg kom hjem! Og jeg merket senere at jeg var støl i bicepsen - noe jeg forsåvidt merket enda mer til idag ;)
Det er litt tøying på slutten av timen, men bare veldig lett, så det er nok på sin plass å tøye for seg selv når man kommer hjem :)


Tommel opp for første dag! 


Konseptet går forresten ut på at man er på mølla 30 min og gulvet 30 min, så skal man forbrenne 1000 kcal på 60 min. Jeg forbrant nesten 500 kcal på gårsdagens time, og nesten 700 på dagens time. Det har nok sammenheng med at jeg ikke klarte å gi alt igår, i tillegg til at jeg ligger mer på et "treningsnivå" i forhold til et "fettforbrenningsnivå" pulsmessig - om dere skjønte det! :)


Tirsdag - Rumpe & lår.

Som dere sikkert skjønte ovenfor presset jeg meg mye hardere idag! Det var elendig tungt, men det føles så utrolig godt etterpå.
Han som var instruktør idag hadde et litt annerledes opplegg enn hun fra igår - her var det nemlig 3 ganger på mølle og 3 ganger på gulvet (om jeg husker riktig...tror ikke det var 4 haha).
Løpeprogrammet var også annerledes fra igår, og idag klarte jeg å gi mye mer - siste gangen hadde jeg ikke en sjanse i havet på å komme opp i den farten jeg skulle.. Måtte ha 10km/t hele tiden bortsett fra helt helt på slutten hvor jeg fikk presset opp til 11...hadde ikke noe mer futt i beina eller kondisjonsmessig, men det var også veldig deilig - 100% ferdig!

Øvelsene vi tok på gulvet var "myke" markløft, strake markløft, utfall fremover, utfall bakover og hip thrust - alle med manualer 15-40 kg. (jeg brukte 15 for å si det sånn!)


Tok dette bildet når vi var ferdig - var ikke meningen å få med hun som tøyer men..
Jeg synes det er skikkelig deilig at det er så mørkt der, i tillegg til at de spiller høy musikk og instruktøren går rundt hele tiden for å pushe deg. Man får hele tiden vite hvor mye tid det er igjen, hvor lenge det er til man må øke fart etc, er virkelig lagt opp til at man skal gi alt!


Jeg var så flink idag at jeg matchet jakken på vei hjem, da må man si seg fornøyd ;)


...og den pulsen da dere! I gjennomsnitt 181 over 1 time og 4 min er rimelig høyt! hehe nå er ikke jeg i prima form, men makspulsen min er vel rundt 205 - så jeg presset meg ihverfall ganske greit :)

Imorgen er det bryst, rygg og mage - gruer meg allerede (stølheten i armene er ikke gått vekk)...blir garantert noe armhevninger tenker jeg!


Til slutt må jeg bare vise et bilde som ikke har noe med resten av innlegget å gjøre, tok det før trening idag, synes det var så utrolig fint :) (null redigering altså, bare sykt fine solstråler) Ha en fortsatt fin tirsdag!




søndag 28. september 2014

Hellweek - Barry's Bootcamp

Jeg har meldt meg på Hellweek! 

Etter å ha vurdert det i en uke ble valget tatt nå; jeg klarte ikke slå det fra meg - hellweek here I come!


Har tidligere kjøpt noen enkelttimer der, men har ikke fått brukt de ennå, så dette blir spennende!
En uke (5 dager) med knallhard trening uten å ha prøvd det ut før, er ganske sikker på at jeg kommer til å gå på en solid smell...
Men gjett om jeg gleder meg!! 

Ser på dette som en mulighet til å virkelig få en kickstart på treningen! Har vært veldig opp og ned med trening det siste halve året; flink i perioder og så ingenting.. På tide å komme inn i skikkelige rutiner igjen, så dette blir en perfekt ny start! :D


GIRA! :)

Hva er shoppestopp?


Vel, jeg holdt ut lenge! 
Dro til byn med en venninne igår for å sjekke ut Høyer og ta en kaffe (litt for lenge siden sist). Vi gikk innom en del butikker og fant masse fint, men jeg hadde jo shoppestopp så skulle ikke kjøpe noe...

For å slå ihjel litt tid før bussen hjemover gikk jeg innom Oasis - noe jeg ikke burde gjort. Der hang nemlig en jakke jeg har sett på før, nå med 30 % avslag. Søsteren til samboeren min kjøpte den når hun var i Bergen på besøk og jeg ble helt forelsket, men følte at jeg ikke kunne bruke så mye penger på en slik jakke. 
Med disse 30% prosentene ble prisen innafor og jeg hadde penger på konto...etter litt snapchatting med samboeren min - hvor han sa jeg kom til å elske den så "hvorfor ikke" - ble den kjøpt og jeg gikk ut av butikken med det største gliset jeg har hatt på lenge. 





Elsker den! 






torsdag 25. september 2014

Matprat

Denne uken har jeg ikke vært superflink med maten..det har blitt en del raske løsninger og usunne valg - men to retter har jeg i det minste klart å lage!

På tirsdag ble det falafler ala Linda Stuhaug, en rett som på kort tid har blitt en av mine favoritter!


Det geniale er at det i tillegg til å være superdigg også er sunt! Jeg spiser det med litt salat og hjemmelaget tzatziki av kesam :)


Ferdig preppet; kikerter skyldt i vann, samt finhakket (forsøkt finhakket i det minste) chili og hvitløk. 


Etter det er blandet godt sammen tilsetter man et egg, litt mel og div krydder. Jeg brukte paprikapulver, salt og pepper, men har brukt forskjellig hver gang, så her er det bare å prøve seg frem! 


Det ser ikke så godt ut når det er ferdig blandet, men det smaker altså veldig mye bedre! 
Stek så i stekepannen med litt smør, til falaflene har fått en fin skorpe rundt hele seg. 


NAM! Dette må bare prøves om du ikke har smakt det før :) 


Idag var jeg nok en gang tom for inspirasjon, så spurte en kollega om hun hadde noen tips. 
Det hadde hun absolutt, og oppskriften på kyllingsuppen fristet så mye at jeg måtte rett i butikken etter jobb. 


(dette bildet var riktig vei i bildemappen, men her inne ble det tydeligvis snudd tilbake...)


Første steg var å kutte kyllingfiletene i biter, legge de i en skål, skvise limesaft over og la de godgjøre seg der mens man gjorde det andre. 
Så finhakket jeg chili og hvitløk, som skulle frese i pannen med litt olje. 


Videre tilsatte jeg vårløk..


...og så kokosmelk, litt vann, samt hønsebuljong. 


Da dette kokte opp tilsatte jeg kyllingfiletene med limen, som skulle koke i ca 10 min.
Helt til slutt tok jeg 1/3 av eggnudlene oppi, og lot det koke litt lenger til nudlene var myke.


Denne middagen ble ikke like sunn som falaflene, men den var kjempegod!! :)
...bare synd dagen idag var en så dårlig dag at jeg hadde kjøpt godteri (som jeg småspiste hele tiden mens jeg laget suppen) og dermed ikke var særlig sulten når middagen endelig var klar...

Heldigvis for meg er det masse igjen, så da er middagen for morgendagen allerede i boks! :)
En så smakfull suppe er ikke feil på en fredag vet jeg - anbefales!



Med vennlig hilsen et stykk sliten Marianne, godt det er fredag imorgen!



tirsdag 23. september 2014

Homeschool

Denne tirsdagen begynte faktisk rimelig bra! Foreldrene mine er i syden, så vi har overtatt avisen mens de er borte. Absolutt ikke feil å starte dagen rolig med frokost og avis (..selv om det førte til at jeg da tok bussen en time senere enn planlagt). 


Dette var skikkelig hygge, eneste som manglet var solskinn utenfor - dessverre har høsten kommet nå, så det er grått og regnvær istedenfor. 


Jeg hadde store planer om å dra på skolen, men fant fort ut at det ikke var riktig idag, så da dro jeg ned til mamma og de istedenfor. Perfekt å lese ved kjøkkenbordet der når de er borte! 


Er det noe jeg gleder meg til så er det å kjøpe min egen leilighet/hus og ha et stort spisebord med masse lys! I leiligheten vi leier nå er det ikke vindu på kjøkkenet, så bordet der blir lite brukt til slikt fordi det er så mørkt og trist. Men før jeg kan kjøpe meg leilighet må jeg nesten bli ferdig med siste året og få meg en jobb! Hehe dagdrømming hjelper ikke, her må det leses! :)

Er btw kjempekaldt idag, trodde jeg safet med ullsokker, ullgenser og skjerf, men tydeligvis ikke - på tide å hente tøfler og teppe!

Klokke; Triwa, genser; Samsøe & Samsøe, skjerf; Mulberry.

Dårlig kvalitet på bildene, jeg vet...tar alle bilder med iphone etter jeg fikk den, men kanskje det at jeg har begynt å blogge litt kan hjelpe meg tilbake til speilrefleksen? Det blir jo så mye bedre bilder. :)


mandag 22. september 2014

Dagmar reeva

Oppdaget denne fine toppen på instagram for en liten stund siden, og ble helt forelsket - den er så enkel men samtidig ikke. 
Det ble til at jeg måtte finne den, og da jeg så den på salg på zalando følte jeg virkelig at det var meant to be! haha ;)


På lørdag hentet jeg pakken og ble skikkelig gira! (hei shopoholiker..) 
Hadde egentlig tenkt å ta et finere bilde av den, men etter dette bildet ble tatt var jeg for opptatt med å fikse meg til vors, og ettersom jeg gikk med den på byn trenger den en aldri så liten vaskerunde før den er like fin. 


Men jeg måtte jo vise den, så da fant jeg dette bildet.
Ah, jeg er SÅ fornøyd!


Uansett så har jeg nå innsett at klesskapet mitt og bankkontoen min begge to hadde hatt godt av en ting; shoppestopp. Jeg vet ikke helt hvordan dette kommer til å gå..men jeg skal i det minste prøve! 
Planen er å ikke kjøpe noe nytt før jeg er ferdig med eksamenene mine i desember (den siste er 10.). Det høres ikke så lenge ut, men med tanke på at jeg stort sett ikke kan gå inn i en butikk uten å kjøpe meg noe nytt er det ganske lenge. Så håper jeg også at jeg kan ha flere slike måneder dersom jeg klarer dette! :)

Men ingen regel uten unntak (kremt); dersom jeg får gavekort til bursdagen må jo det kunne brukes før desember! (hehe sniker meg unna min egen plan) I tillegg skal jeg i 80-talls innflytningsfest i november, så da kan det hende at jeg må kjøpe noe sminke eller noe billig tilbehør! ;) 


torsdag 18. september 2014

Solfylte Bergen

Jeg skulle ønske at alle som har et negativt syn på Bergen kunne vært her noen dager når solen skinner, det er helt magisk - og denne sommeren (og nå begynnelsen av høsten) har det vært mange slike dager. Absolutt ikke feil!

Det kommer sikkert til å ta slutt snart - før man vet ordet av det har man gått x antall dager med støvler og regnjakke - derfor er det så utrolig viktig å nyte det når man kan! Jeg blir i så godt humør av dette været, og enda bedre når jeg klarer å utnytte det skikkelig. :)


Igår gikk jeg og en venninne Ulriken etter nok en lesedag inne, det føltes så godt etter å ha sittet helt i ro en hel dag!


Fineste Simma! Og altså, jeg skal jo prøve å komme i bedre form nå.. vet hvem jeg skal ta med meg på tur - hun her løp jo fra meg både oppover og nedover! #motivasjon sier jeg bare! :)


Rimelig fornøyde på toppen! 

Hele turen tok 2,5 time (da gikk vi fra sentrum og tilbake - ikke så fort tilbake at det gjorde noe!) så jeg var rimelig fornøyd da jeg så på pulsklokken at kaloriforbrenningen ila turen lå på hele 1451! Elsker å ha pulsklokke slik at jeg kan følge med på kalorier, puls og tid! Håper kondisen snart bedrer seg da, for pulsen var riiiimelig høy under hele turen..hadde vel over 190 i puls hele veien opp (altså fra begynnelsen av ulriken til toppen, ikke hele veien fra sentrum).


Kom hjem sliten, men veldig fornøyd, og brukte evigheter på å dusje samt lage mat. Fikk endelig satt meg ned i sofaen med woken klar til CL kampen mellom Bayern og City, deilig avslutning på dagen!


Måtte slenge med et matbilde fra idag også, for jeg lagde altså så digg og stor frokost! :) mmmm! 
Speltlompe med ost, skinke og agurk samt to med philadelphia sjokolade og kiwi, det var så godt det!

Dette var skikkelig happyface-innlegg, men når solen skinner og man har det bra blir det sånn. Fint vær idag også så blir vel muligens en joggetur til jobb idag også! <3 p="">


onsdag 17. september 2014

Blåtirsdag

I min verden er mandagen helt ok, tirsdagen derimot er mye tyngre.. Igår var planen å sjekke ut en ankesak i lagmannsretten, men anken var trukket så da ble det skole og lesedag istedenfor. 
Det passet ikke så veldig bra ettersom jeg igår innså at det kun var to uker til problemstillingen til masteroppgaven skulle være klar.. rimelig liten konsentrasjonsevne etter den realitetssjekken! 


Har skrevet opp flere forskjellige temaer og mulige innfallsvinkler, men det å skulle finne en snever, interessant og aktuell problemstilling er ikke så lett altså..er så mange temaer jeg kunne tenke meg å skrive om...nei, godt jeg har to uker til!

Etter skolen traff jeg en venninne for å ha en aldri så liten middagsdate :)
Vi var begge tom for inspirasjon og valgte derfor å sjekke ut bloggen til Linda Stuhaug, hun har SÅ mange gode og sunne oppskrifter! 
Valget falt på en slags lompe-quesadillas; speltlompe med mozzarella, spekeskinke og pesto stekt i ovnen med en deilig salat til. Det var så utrolig godt! - Gjorde blåtirsdagen rimelig mye bedre ;)

 

 Hadde ikke forventet å bli  fornøyd men det var virkelig prima, anbefales!


mandag 15. september 2014

Ny uke nye muligheter?


Forrige uke gikk stort sett med til å være syk (jeg hater å være syk og var sikkert verdens mest sutrete person, spesielt dagene jeg ikke klarte å se på tv engang..hva gjør man på da??) så denne uken tenkte jeg skulle bli mye bedre!

Starten ble heller dårlig ettersom jeg forsov meg og først våknet 09.30.. bestemte meg rimelig fort for hjemmelesing og rigget meg til ved kjøkkenbordet. Litt hosteanfall, snufsete og hes fortsatt, så tror egentlig det var greit å ikke plage noen på lesesalen.
Da sjefen ringte og spurte om jeg ville jobbe litt på ettermiddagen sa jeg ja, men tenkte at det var kjipt at enda en soldag i Bergen ville gå til inneaktiviteter. Det var da jeg kom på den fantastiske ideen; jogge til jobb! 

Det har aldri falt meg inn å gjøre det før. Sykle ja, kjøre ja, men aldri gå. Det har virket så langt og tiltak, men det er faktisk bare 5 km og idag var det fantastisk fint vær. Jeg måtte jo bare gjøre det!




Rimelig fornøyd og svett Marianne etter en jogge-/gåtur til jobb! Det ble noen stopp for å klikke på bagen (må få meg sekk jeg kan jogge med!) samt prøve å få igjen pusten ved å gå litt, så var ikke det raskeste tempoet - men herregud så dårlig kondis jeg har. Synes aldri å klare å trene den opp, og etter en sykeuke + fortsatt vond pust var det håpløst. Makspuls 206 og gjennomsnittet 176. Skal prøve å være flink fremover med trening og dokumentere for meg selv på bloggen, så håper jeg at det blir noen resultater både på styrken, kondisen og kroppen! :)




torsdag 11. september 2014

My bucket list

Min Bucket list er en lang liste av alt fra svært små opplevelser, som man ikke tenker over, til store opplevelser man må spare til og planlegge godt. Jeg vet ikke om jeg klarer å krysse av alt i løpet av livet, men jeg skal ihvertfall gjøre mitt beste!


  • Hoppe i fallskjerm
  • Reise til Hawaii
  • Brupendling

  • Løpe et maraton
  • Svømme med delfiner
  • Holde en ape
  • Se en Manchester United-kamp på Old Trafford - Mars 2015 Wihooo!!
  • Melke en ku
  • Elverafting

  • Bo i New York
  • Strikke en genser
  • Få en fiskepedikyr
  • Gå på dansekurs
  • Dra på vinsmaking
  • Sykle over Golden Gate bridge

  • Gå langs Hollywood walk of fame
  • Flytte alene til en ny by
  • Delta på et matlagingskurs
  • Se en Broadway-musikal
  • Dra på ishockeykamp i Madison Square Garden
  • Fly med helikopter
  • Ri på en mekanisk okse
  • Se en New York Knicks-kamp i Madison Square Garden

  • Dra på roadtrip i USA
  • Dra til Grand Canyon
  • Dra til Washington DC - se det hvite hus
  • Gå langs berlinmuren

  • Gamble i Las Vegas
  • Dra på en VM/EM-kamp (fotball)
  • Bade i en varm kilde på Island
  • Delta på Roskilde festival

  • Ta en tatovering
  • Være med på oktoberfest i Tyskland
  • Besøke Eiffeltårnet
  • Surfe i Marocco

  • Ta en gondoltur i Venezia
  • Gå Jotunheimen
Hittil består den altså av 37 punkter, hvorav 14 allerede er krysset av, men den blir stadig lengre etterhvert som jeg oppdager nye muligheter eller drømmer som finnes der ute. Håper jeg snart får krysset av fallskjermhoppet, det hadde vært magisk!!